Jeg rykker ud til klimakatastrofer

17. november 2022
Oversvømmelser, stormulykker og andre klimahændelser sender 44-årige maskinmester Stefan Petersen ud som frivillig hjælper hos Beredskab Fyn …

Jeg er 44 år og uddannet maskinmester, bor til daglig sammen med min kæreste i Odense – og så er jeg tilknyttet Beredskab Fyn, hvor jeg har været frivillig siden 2019.


Jeg er uddannet inden for Stabsstøtte og Teknisk Service, hvor vi bistår Beredskab Fyn ved klimahændelser. Vi yder også supplerende støtte til det daglige beredskab i form af indsatser med lys, luft, forplejning samt P-trailer ved brande og andre større ulykker.

Hjælper samfundet – fx ved oversvømmelser

Det giver mening for mig at støtte det eksisterende beredskab – særligt ved større hændelser som f.eks. oversvømmelser eller andre klimarelaterede hændelser. Derfor er jeg frivillig i beredskabet. Det er også rart at kunne hjælpe samfundet i de tilfælde, hvor der er behov for frivillige. Personligt tilegner jeg mig beredskabsfaglig viden og indsigt i, hvordan beredskabet, der passer på os alle, fungerer. Desuden har vi et stærkt fællesskab blandt de frivillige og et godt socialt sammenhold.

Trækker også på de civile kompetencer

Jeg får løbende en beredskabsfaglig uddannelse samt vedligehold af tillærte kompetencer. Samtidig får jeg mulighed for at deltage i indsatser sammen med beredskabet. En frivillig resurse man kan trække på, når der behov for supplerende mandskab. Vores forskellige kompetencer fra det civile liv bruger vi også som frivillige. Det kan være faglige kompetencer, ledelsesmæssige evner eller anden nyttig viden, der kan bruges i det daglige beredskab.

 • Navn
  Stefan Egedal Petersen
 • Station
  Beredskab Fyn
 • Fagområde
  Klima

Andre fortællinger


Målet for Beredskabsforbundet er at skabe et tryggere samfund. Midlet er et korps af frivillige, som hjælper ved kriser, ulykker og nødsituationer.

Adresse

Beredskabsforbundet

Bag Rådhuset 3, 3. sal,
1550 København V
bf@beredskab.dk

Praktisk

Info

 • CVR: 56 77 62 14
 • EAN: 5798000201583
 • Bank: Danske Bank, 0216 – 4069071317

© Copyright Beredskabsforbundet. All Rights Reserved.